Sloopauto verkopen? Bel voor een direct bod met 06-51493536

Uw auto wegbrengen voor een onderhoudsbeurt.

Uw auto moet eens in de zoveel tijd naar de garage voor de jaarlijks terugkerende apk-keuring. Hou er wel rekening mee dat tijdens de apk-keuring geen onderhoud plaatsvindt. U kunt er voor kiezen om verschillende onderhoudswerkzaamheden aan uw auto te laten uitvoeren. Zoals een kleine beurt, grote beurt maar soms ook preventief onderdelen laten vervangen.
Auto’s zijn vaak voorzien van een boordcomputer deze geven zelf aan wanneer u naar de garage moet. Normaal gesproken heeft een auto een onderhoudsinterval van 10.000 of 15.000 km. Het is slechts een beperkt aantal kilometers per jaar dan is het toch verstandig om jaarlijks tijdens de apk-keuring kleine onderhoudsbeurt laten uitvoeren zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

APK Keuring

De algemene periodieke keuring (apk) moet jaarlijks worden uitgevoerd. Tijdens deze keuring moet u auto gecontroleerd op veiligheidsaspecten. Is de verlichting nog in orde en zaken zoals uw banden profiel. Tijdens de apk-keuring wordt u auto op honderden punten gecontroleerd. Naast de veiligheidsaspecten controleert men ook de CO waarden. De brandstofmotoren, diesel moet een goede verbranding hebben omdat dit anders schadelijk is voor het milieu. Ook wordt de kilometerstand vastgelegd zodat eventuele tellerstand fraude in de toekomst kan worden opgemerkt.
Vaak is het handig om uw auto zelf ook visueel te controleren voordat u deze naar de apk-keuring brengt. Een kapotlampje kunt u prima zelf vervangen. Maar ook de ruitenwissers, het ruitenwissersvloeistof reservoir bijvullen zijn allemaal kleine onderhoudswerkzaamheden welke u niet door de garage hoeft te laten uitvoeren. Een schone en frisse auto geeft de APK-keurmeester toch een beter gevoel.

Grote beurt

Tijdens een grote onderhoudsbeurt betekent dit dat complete motorolie zal worden ververst. Ook zat oliefilter worden vervangen en in veel gevallen zullen er ook nieuwe bougies worden gemonteerd. Over het algemeen zijn dit de basiswerkzaamheden van een grote onderhoudsbeurt. Vaak kunnen deze onderhoudswerkzaamheden per merktype en model zeer verschillen. Voor automatische versnellingsbakken is het soms noodzakelijk om de versnellingsbakolie verversen. Ook dient gecontroleerd worden of uw remvloeistof niet teveel vocht heeft opgenomen. Remvloeistof maar ook koelvloeistof zullen niet bij elke onderhoudsbeurt hoeven te worden ververst. Maar naar meerdere jaren intensief gebruik is dit wel verstandig. Over het algemeen hebben dealers en merkspecialisten specifiek onderhoudswerkzaamheden die bij een bepaalde kilometerstand moeten worden uitgevoerd. Zoals de vervanginginterval van distributieriem, waterpomp of bougies.

Kleine onderhoudsbeurt

Dit is een korte visuele inspectie van de basiscomponenten van het voertuig. Vaak worden dan eventueel storingen uitgelezen, de bandenspanning gecontroleerd en het luchtfilter wordt vervangen. Mocht en zich er digitale meldingen voordoen dan zal de automonteur aan de hand hiervan actie ondernemen en eventueel andere werkzaamheden toevoeg.