Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ContactFormWidget has a deprecated constructor in /home/autoinko/public_html/autoinkoopbod.nl/wp-content/plugins/disabled.easy-contact-form-7-widget/easy-contact-form-widget-7.php on line 29
De BPM voor je geïmporteerde auto zo voordelig mogelijk berekenen Autoinkoopbod.nl
Sloopauto verkopen? Bel voor een direct bod met 06-51493536

De BPM voor je geïmporteerde auto zo voordelig mogelijk berekenen

Als eigenaar van een auto ben je tegenwoordig zelf verantwoordelijk voor het betalen van BPM (Belasting voor Personenauto’s en Motorrijwielen. Deze belasting moet betaald worden voor alle personenauto’s, motors en bestelauto’s die in Nederland zijn gekocht of die zijn geïmporteerd uit het buitenland. Je moet zelf de belastingaangifte doen, en je moet je BPM zelfs ook zelf berekenen! Je BPM hangt samen met een aantal kenmerken van je auto/voertuig, en de regels omtrent BPM zijn in 2018 weer veranderd. BPM is een vrij ingewikkeld systeem, maar het berekenen is – met behulp van de juiste tools – zeker niet moeilijk!

Belasting is belasting, je komt er niet onderuit. Voor auto’s die geïmporteerd zijn uit het buitenland hoeft geen volledig BPM-bedrag betaald te worden. Het bedrag komt voort uit een berekening. En wist je dat er tools zijn om je BPM zo voordelig mogelijk te berekenen?. Dat lees je correct, met verschillende rekenmethoden kunnen er namelijk verschillende bedragen uitkomen. De rekenmethode van de Belastingdienst zelf is namelijk niet de meest optimale.

Benodigdheden

Als je je BPM wilt berekenen heb je de volgende gegevens nodig: (1) het automerk en model, (2) de kilometerstand, (3) het chassisnummer van je auto, (4) de datum van je eerste toelating in het buitenland, (5), de CO2-uitstoot van je auto en (6) de standaarduitrusting van je auto met daarbij de optielijst en de prijzen die je bij de aanschaf als het goed is hebt gekregen.

Berekening

Best een complex iets dus, met zoveel variabelen die een rol spelen. Doordat er dus verschillende rekenmethode zijn voor BPM, wordt het nog ingewikkelder. Het handigste is daarom om online tools te gebruiken die de berekening voor je doen. Online je BPM berekenen op via deze calculator leidt tot het meest voordelige bedrag. Het rekenproces met deze tool bestaat uit 5 eenvoudige stappen die je moet doorlopen. Succes met het berekenen van de zo laag mogelijke BPM!