Sloopauto verkopen? Bel voor een direct bod met 06-51493536

Belgische import

Wanneer je op zoek bent naar een auto dan kan het voordeliger zijn om een auto uit België te importeren. België is net als onze andere oosterburen namelijk een prima land om naar auto’s te kijken. Simpelweg omdat er een groot aanbod is, maar vooral omdat de wagens hier nu eenmaal goedkoper zijn dan bij ons. Hierdoor kun je nieuwere en jongere auto’s kopen tegen aantrekkelijkere prijzen. Op die manier koop je voordeliger. Maar voordat het zover is en je je auto vanuit Belgie importeren zul je toch een aantal zaken moeten regelen.

Wat je van ver haalt moet wél goed zijn

Door je op het internet goed voor te bereiden op je aankoop, kun je veel zaken al voor zijn. Maar je zult ten alle tijden een kijkje willen nemen bij de auto voordat je deze gaat importeren. Want je wilt je er natuurlijk wel van verzekeren dat datgene wat je koopt ook goed is. Zorg voor een lijstje met de juiste vragen, kijk ook de onderhoudsboekjes ter plaatse even na en maak bovenal een proefrit om de auto echt te ervaren. Als je dan nog steeds enthousiast bent en de auto vanuit België wilt importeren naar Nederland moet je ervoor zorgen dat je de wagen ook echt over de grens kunt rijden. Dat wil zeggen, regel tijdig je kentekenplaten. Hiervoor zijn speciale vervoersplaten te verkrijgen.

Voordat je de weg op kan

Als je je auto hebt geïmporteerd dan staat hij wel bij je voor de deur maar ben je nog niet zover dat je ermee de weg op kunt. Je zult de wagen moeten aangeven bij de RDW, zij zullen de auto voor je keuren. Misschien is het handig om er een gelijktijdige APK-keuring bij uit te laten voeren. Ook zul je de aangifte van je BPM in orde moeten brengen via de Belastingdienst. Het kan namelijk zo zijn dat je nog een gedeelte van de BPM moet betalen. Dit hangt uiteraard volledig af van de auto die je importeert en hoe nieuw deze is. Als je dan eenmaal zover bent dan kun je de weg op en genieten van je geïmporteerde aanwinst.